Sunday, October 16, 2011

My Dream House ( Rumah Idaman Saya)Dalam mata pelajaran Kemahiran Hidup Tahun Enam, murid-murid saya iaitu kelas 6F diminta mereka cipta "Rumah Idaman Saya".  Murid-murid dibahagikan kepada 6 kumpulan.  Bahan-bahan yang boleh digunakan tidak dihad, murid boleh menggunakan bahan kitar semula seperti tin-tin kosong, kotak kertas, warna kertas, besi buruk.  Selain itu, murid saya juga menggunakan kayu, kepingan kayu, batu-batan, tali, tanah liat dan lain-lain bahan untuk menghasilkan "Rumah Idaman" mereka. Hasil kerja amat memuaskan, saya rasa bangga terhadap mereka kerana hasil kerja sangat cantik dan kreatif!Gambar-gambar yang dikenangi!

                                                   


Murid sedang berushaha, gunting, gunting, gunting... 


                                                                       Gunung Palsu pun ada?

 
  Kebun sayur, cantiknya! Macam sayur yang sebenar!
 
 
 
 
 
 
Gelanggang bola! Murid saya semua kaya!
                                                                      Taman Bunga yang cantik sekali!

 Projek ini memang sangat besar! Kena menggunakan 4 buah meja untuk meletakkannya! Rumah kecil, tetapi suasana sangat indah.Projek ini cantik, tetapi mengapa rumah tidak ada bumbung?


Rumah ini comel, projek hasil daripada sekumpulan murid perempuan.


Murid-murid menggunakan masa yang panjang untuk menghasilkan projek "Rumah Idaman Saya". Tetapi murid saya dapat membelajari " sikit-sikit menjadi bukit " . Kerjasama ahli kumpulan amat dihargai.

2 comments: